Bo i Selma stad

Bostäder

Hyresrätter

Botrygg och Familjebostäder kommer att bygga ca 400 hyreslägenheter. Lägenheterna finns från 1 till 5 rum med kök, det kommer att ligga i hus upp till sex våningar höga, samt några radhus. I vissa hus finns butiker i bottenplan för liv och rörelse i stråken. Dessutom bygger Familjebostäder ett äldreboende i kvarter B med 54 platser som ska ersätta Backahus Äldreboende.

Bostadsrätter

I Selma stad kommer det att byggas ca 360 bostadsrätter. Botrygg, Egnahemsbolaget och Riksbyggen planerar allt från stadsradhus till tiovåningshus.

Studentlägenheter

Keywe planerar att bygga ca 310 studentlägenheter. I bottenplan kommer det att finnas utrymme för motionsanläggning, butiker och verksamheter.

Trygghetsboende

12-24 trygghetsboenden kommer byggas för dig som är 70 år eller äldre. Det är vanliga bostäder, fast med större trygghet och gemensamma utrymmen för samvaro, hobby och rekreation. Trygghetsvärd finns som stöd.

Seniorboende

Seniorboendekonceptet Bonum riktar sig till dig som är 55 år och äldre. Här byggs 59 lättskötta bostäder och en centralt placerad samlingslokal och övernattningslägenhet.

Arkitektur

I Selma är blandningen en del av vardagen. Bostäder och verksamheter ligger vägg i vägg och närheten till skola, idrott och grönska skapar miljöer som lockar till sig människor i olika åldrar, med olika bakgrund och från olika delar av staden. Blandningen avspeglar sig i bebyggelsen, som utöver innehåll och uttryck även varierar i skala. Radhus i två våningar ligger ett stenkast från områdets landmärke i tio våningar.