Just nu

Nyheter

2020-01-16

Nytt år och nya spännande frukostmöten på Selma Lagerlöfs Center där vi berättar om det som händer i Selma stad.

VÅRENS FRUKOSTMÖTEN


27 FEBRUARI Franska Skafferiet, den nya restaurangen i stadsdelshuset, berättar vad de kommer att erbjuda alla som besöker huset och vill äta något gott.

2019-12-03

Vi firar in julen på Selma Lagerlöfs Torg med en doft av granris, glögg, pepparkakor och nygräddade pannkakor. Det blir kranspyssel, marshmallowgrillning, och tomtebesök. Den populära pannkakstrossen är också på plats och gräddar pannkakor. Julstämningen blir på topp när Brunnsbo Gosskör kommer och sjunger a cappella. Julaktiviteter pågår även inne…

2019-11-11

Klättertorn med sju meter lång rutschkana och klätterställning av stora stockar blir de största lekattraktionerna i den del av Selma Lagerlöfs parkstråk som byggs fram till våren 2020.

På gräsytan framför Lisa Sass förskola växer nu den tredje delen av Selma Lagerlöfs parkstråk fram. Förutom spännande klätterredskap, rutschkana och studsmatta…

2019-10-23

I och med invigningen av det nya handelshuset och rivning av det gamla handelshuset får butikerna nya lägen vid Selma Lagerlöfs Torg. 


Några butiker finns nu i ”nygamla” lokaler och några i helt nya lokaler.

Först ut i ny lokal är MJ Guld som nu har etablerat sin verksamhet i handelshuset,…

2019-10-21

Frukostmöte på Selma Lagerlöf Center den 31 oktober!

Det nya stadsdelshuset Selma Lagerlöf Center är invigt i Selma stad!Välkommen på frukostmöte där SDF Norra Hisingen guidar oss runt i det spännande huset.

Under våra frukostmöten på Selma Center berättar vi vad som händer just nu i Selma stad och planerna framöver.…

2019-10-17

Vi ställde fem frågor till Maria Jaako, som driver butiken MJ Guld i Selma stad. Butiken har flyttat in i det nya handelshuset med entré mot torgstråket.

Nu har du flyttat in i det nya handelshuset i nya lokaler. Hur känns det?
Det här känns jättebra, det är något som…

2019-09-19

Nu är det dags för invigning av vårt nya stadsdelshus, Selma Lagerlöfs Center!


Den 23-27 september anordnas en invigningsvecka och huset är fullt av spännande aktiviteter varje dag fram till fredag som är den officiella invigningsdagen. Hela programmet hittar du på länken här.


Det blir till…

2019-09-13

I oktober rivs det gamla handelshuset på Selma Lagerlöfs Torg. Med anledning av att det gamla handelshuset nu ska rivas för att göra plats för äldreboende och hundratals hyres- och bostadsrätter har vi ställt fem frågor till Marie Dellve. Hon är projektchef på Framtiden Byggutveckling, som bygger hyresrätter för Familjebostäder…

2019-08-27

Nu flyttar de första in i Selma stad.

De första 87 lägenheterna i Selma stad är färdiga väster om Litteraturgatan mittemot handelshuset. Med anledning av det ställde vi fem frågor till Joachim Arcari, VD på Botrygg Göteborg, om inflyttningen i de första lägenheterna.  

Hur många lägenheter är färdigställda nu och…

2019-08-15

Den 29-31 augusti händer det mycket i Selma stad. Då invigs det nya Selma Lagerlöfs Torg med invigningstal och bandklippning vid nya Hemköp och i Selma Lagerlöfs Parkstråk finns park- och naturförvaltningen på plats. Det blir guidad tur genom parkstråket med projektledarna Johan och Petra, bygge av insektshotell samt snickeri…