Just nu

Nyheter

2019-10-17

Vi ställde fem frågor till Maria Jaako, som driver butiken MJ Guld i Selma stad. Butiken har flyttat in i det nya handelshuset med entré mot torgstråket.

Nu har du flyttat in i det nya handelshuset i nya lokaler. Hur känns det?
Det här känns jättebra, det är något som…

2019-09-19

Nu är det dags för invigning av vårt nya stadsdelshus, Selma Lagerlöfs Center!


Den 23-27 september anordnas en invigningsvecka och huset är fullt av spännande aktiviteter varje dag fram till fredag som är den officiella invigningsdagen. Hela programmet hittar du på länken här.


Det blir till…

2019-09-13

I oktober rivs det gamla handelshuset på Selma Lagerlöfs Torg. Med anledning av att det gamla handelshuset nu ska rivas för att göra plats för äldreboende och hundratals hyres- och bostadsrätter har vi ställt fem frågor till Marie Dellve. Hon är projektchef på Framtiden Byggutveckling, som bygger hyresrätter för Familjebostäder…

2019-08-27

Nu flyttar de första in i Selma stad.

De första 87 lägenheterna i Selma stad är färdiga väster om Litteraturgatan mittemot handelshuset. Med anledning av det ställde vi fem frågor till Joachim Arcari, VD på Botrygg Göteborg, om inflyttningen i de första lägenheterna.  

Hur många lägenheter är färdigställda nu och…

2019-08-15

Den 29-31 augusti händer det mycket i Selma stad. Då invigs det nya Selma Lagerlöfs Torg med invigningstal och bandklippning vid nya Hemköp och i Selma Lagerlöfs Parkstråk finns park- och naturförvaltningen på plats. Det blir guidad tur genom parkstråket med projektledarna Johan och Petra, bygge av insektshotell samt snickeri…

2019-08-14

Park- och naturförvaltningens projektledare Johan Blomqvist och Petra Wernersson. Foto: Peter Svensson

Nytt stadsdelshus, handelshus och nytt torg. Det är mycket som händer i Selma stad nu. I mars stod dessutom de två första delarna av Selma Lagerlöfs parkstråk klara. Entrédelen med plats för lek och aktiviteter för de lite…

2019-07-05

Vi ställde fem frågor till Marielle Hanek och Marie Vesterlund från SDF Norra Hisingen, som berättade om innehåll och verksamhet på Selma stads frukostmöte den 27 juni.

Vad kommer det att finnas för verksamheter i stadsdelshuset Selma Lagerlöf center?
Det kommer att finnas bibliotek, kulturskola, föreningsverksamhet, stadsdelskontor, restaurang…

2019-06-20

Frukostmöte på Selma Center den 27 juni!

Välkommen på frukostmöte där SDF Norra Hisingen berättar om all spännande verksamhet som kommer att finnas i huset på torget. Snart invigs det nya stadsdelshuset i Selma stad!

Under våra frukostmöten på Selma Center berättar vi vad som händer just nu i Selma stad…

2019-06-19

Ny logotype för Selma Lagerlöfs Torg

Nu har en ny grafisk profil och logotype tagits fram för Selma Lagerlöfs Torg. Vi känner igen oss i Selma stad – i färger, mönster och grafiska typsnitt. Selma Lagerlöfs Torg, som är en del i Selma stad, har nu fått en egen karaktär…

2019-06-18

Nu är våra fina välkomstskyltar på plats längs med Backadalen. En grön, röd och blå skylt som hänvisar till vår historia, nutid och framtid. Solcellsdrivna spotlights lyser upp skyltarna när ljusbehov finns.