Just nu

Nyheter

2020-09-11

Stommen är klar för trygghetsbostäderna i kvarter J och i oktober sker takmontering. Uthyrning av trygghetsbostäderna påbörjas under hösten och sen väntar inflyttning i juni 2021.
I kvarteret Q bredvid är källarväggarna resta och plåtbärlag för entréplan monterat. Inflyttning planeras till december 2021.


I oktober får Botryggs trygghetsbostäder tak.…

2020-07-06

Selma Lagerlöfs Torg i Backa, Göteborg, är under förvandling. Nu planerar Riksbyggen för 143 nya bostäder i två bostadsrättsföreningar vid Selma Lagerlöfs Torg, Brf Dunungen och seniorbostäder i Bonum Brf Mårbacka. Riksbyggen har nu tecknat entreprenadavtal med AF Bygg Göteborg för genomförande av de två projekten.


– På Riksbyggen är…

2020-06-30

Nära torgstråket och precis bredvid parkstråket pågår just nu förberedelser för byggnation av 111 bostadsrätter. Vi ställde några frågor till Gabriell Asmar, projektledare på Egnahemsbolaget om vad som är på gång.Vad händer just nu på er byggarbetsplats?
Vi är äntligen igång och arbetar med markarbeten för…

2020-06-09

Snart öppnar lekplatsdelen i Selma Lagerlöfs Parkstråk.

Ett klättertorn med raketform och en sju meter lång rutschkana. Det är inte Liseberg men det är en av de två största lekattraktionerna i lekplatsdelen i Selma Lagerlöfs Parkstråk som öppnar i mitten av juni.


Den andra attraktionen är en klätterställning…

2020-02-20

Frukostmöte i Franska Skafferiet på Selma Lagerlöf Center den 27 februari!

Den nya restaurangen i stadsdelshuset Selma Lagerlöf Center flyttar nu in! Välkommen på frukostmöte i Franska Skafferiet, som berättar vad de kommer att erbjuda alla som besöker huset och vill äta något gott.

Under våra frukostmöten på Selma Lagerlöf Center…

2020-02-12

Handelshuset, stadsdelshuset och fiskhuset är invigda och fyllda av verksamheter och aktiviteter. På andra sidan busshållplatsen har de första flyttat in i bostadsrätter vid Litteraturgatan och fler byggs vid sidan av dem. Lite längre bort längs med Backadalen byggs äldreboende, trygghetsboende och BmSS. Under 2020 och 2021 påbörjas ytterligare byggnationer…

2020-01-16

Vi kommer inte att anordna några frukostmöten under våren med anledning av Coronaviruset. Vi hoppas vi kan återkomma med nya datum under hösten.
Frukostmöten på Selma Lagerlöfs Center där vi berättar om det som händer i Selma stad.

VÅRENS FRUKOSTMÖTEN


27 FEBRUARI Franska Skafferiet, den nya restaurangen i stadsdelshuset,…

2019-12-03

Vi firar in julen på Selma Lagerlöfs Torg med en doft av granris, glögg, pepparkakor och nygräddade pannkakor. Det blir kranspyssel, marshmallowgrillning, och tomtebesök. Den populära pannkakstrossen är också på plats och gräddar pannkakor. Julstämningen blir på topp när Brunnsbo Gosskör kommer och sjunger a cappella. Julaktiviteter pågår även inne…

2019-11-11

Klättertorn med sju meter lång rutschkana och klätterställning av stora stockar blir de största lekattraktionerna i den del av Selma Lagerlöfs parkstråk som byggs fram till våren 2020.

På gräsytan framför Lisa Sass förskola växer nu den tredje delen av Selma Lagerlöfs parkstråk fram. Förutom spännande klätterredskap, rutschkana och studsmatta…

2019-10-23

I och med invigningen av det nya handelshuset och rivning av det gamla handelshuset får butikerna nya lägen vid Selma Lagerlöfs Torg. 


Några butiker finns nu i ”nygamla” lokaler och några i helt nya lokaler.

Först ut i ny lokal är MJ Guld som nu har etablerat sin verksamhet i handelshuset,…