LEVA I SELMA STAD

Handel & Service

Mitt i Selma stad hittar du torget – med matbutik, handel och service för att du skall leva ett gott vardagsliv. Ett nytt centrumkvarter med matbutik och handel i gatuplan kommer att byggas.

I husen runt torget kommer det också att finnas butiker och service.

Här kommer du att hitta en modern, stor matbutik med färska varor och lokalproducerade grönsaker direkt från Hisingens odlingar. För de dagar du behöver det, finns apoteket med sitt utbud. Ibland behöver vi gå till läkare och tandläkare – väletablerade, kunniga och erfarna kommer de att ta emot dig i centrumkvarteret.

Doften av nybakat kommer att sprida sig runt torget från bageriet. På bageriet kommer du också att kunna sitta ned och ta en kaffe, eller varför inte en matig sallad eller en nyttig frukost. Nybakta bullar till fikat eller till utflykten får du med dig i en fin påse. Skulle du vara mer hungrig, varför inte ta med dig något hem från take away-matstället. Här kommer du också att hitta det som torget är så känt för idag – sin fina fiskbutik med specialiteten chilikokta musslor som du inte hittar någon annanstans.

Frisören på torget inspirerar och hjälper dig att få en frisyr som gör din vardag till fest. I blomsteraffären hittar du säsongens härliga blommor och kan få tips om inredningsdetaljer och perfekta presenter.

I huset med kultur finns biblioteket och här kommer det att bli en härlig mötesplats för hela Selma stad. Kanske dags att gå den där kursen i släktforskning du funderat på i något av de nya fina mötesrummen, tänk om du är släkt med någon spännande personlighet från förr.

Längs torgstråket rör sig människor på väg till jobbet, på väg hem eller till skolan och olika aktiviteter. Bussen stannar precis vid torget och cykeln kommer du kunna parkera säkert. Skulle du behöva ha med dig bil, så parkerar du på det nya centrumkvarterets tak.

Kvarteret som har sin högsta del mot Backadalen samspelar med sin omgivning. Som lägst är kvarteret mot Skälltorpsskolan för att släppa ned ljus på skolgården. En generös utomhustrappa blir en integrerad del av parkstråket och bildar samtidigt målpunkt för torgstråket och samlingsplats för alla i kvällssolen.

Under omvandlingen kommer butiker och service att vara öppet som vanligt. Du kommer att få upptäcka nya vägar för att ta dig fram där och när vi bygger. Och det kan ju vara lite extra spännande. Väl inne i butikerna kommer allt vara som vanligt.

Vill du veta vad som finns på Selma Lagerlöfs Torg idag, läs mer på www.selmalagerlofstorg.se