Just nu

Sedumtaket är på plats på nya Backahus Äldreboende

4 juni, 2021
flygbild äldreboendet sedumtak
Det gröna sedumtaket är nu på plats på äldreboendet.

Hus B1 (Nya Backahus Äldreboende) har nu fått sitt gröna sedumtak och inomhus fortsätter arbeten med målning, golvläggning och montering av köksskåp samtidigt som installationer av bland annat trygghetslarm, sprinkler och brandlarm görs.


I hus B2 bredvid är taket klart och solcellerna på plats, de murade fasaderna färdigställs och arbeten med värmesystem, el och ventilation pågår. Innerväggar byggs, arbeten med ytskikt på vägg och golv påbörjas och anpassningar till lokalhyresgästerna görs på entréplan. Arbeten med utvändig finplanering inom och runt kvarter B påbörjas.

flygbild byggarbetsplats byggkran Selma stad

I hus C1 fortskrider arbeten med stomresning.


I hus C2 pågår arbeten, bland annat smide, utfackningsväggar och plattbärlag, med stomme för plan 2-4. Betonggjutningar utförs på respektive bjälklag och markarbeten för uteplatser.


I hus C3 pågår tak och plåtarbeten, elementfogning (fasad). Invändigt utförs arbeten med installationer, innerväggar och hiss. Markarbeten pågår runt huset.


I hus E1 arbetar man med att mura fasad och färdigställa tak.


För husen E2, E3 och E4 startar nu arbetet med pålning.


Planering för sanering och rivning av nuvarande handelshuset (där äldreboendet Backahus och Apoteket har verksamheter) liksom del av det södra garaget på Nils Holgerssons gata pågår.