Just nu

Nu byggs 86 bostadsrätter i Riksbyggens Brf Dunungen

29 juni, 2021
illustration Riksbyggen bostadsrätter hus innergård
På innergården kommer möjlighet finnas för att odla och att använda uteköket.

Längs Backadalsgatan med närhet till torg- och parkstråk är nu byggnationen av Riksbyggens 86 bostadsrätter igång. De yteffektiva lägenheterna med allt från små ettor på 26 kvadrat till fyror på 91 ligger nära torgstråk, parkstråk och kollektivtrafik. Samtliga lägenheter har minst en balkong eller uteplats och de flesta har inglasning för en längre säsong.

Just nu pågår grund- och markarbeten med pålning och spontning för att säkra marken inför anläggning av bottenplattan. Husen beräknas att stå färdiga för inflyttning under 2023.

”Det känns väldigt roligt att vara igång med byggnationen. Vi erbjuder en bra variation av lägenhetsstorlekar i ett mycket attraktivt läge med möjlighet till både hyrköp och köp,” berättar Martin Lundblad, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen i Göteborg.

Brf Dunungen är först ut i Göteborg med Riksbyggens koncept Hyrköp, framtaget för att underlätta för unga vuxna att flytta till en egen bostad. Kortfattat innebär det att du som boende kan hyra din lägenhet av Riksbyggen med en köpoption under 5 år. För att teckna sig för hyrköp behöver man vara mellan 18 och 35 år.

Det kommer att finnas gröna gårdar med möjlighet till egen odling, gemensamhetslokal med övernattningsrum, utekök och garage under huset. De större lägenheterna är genomgående med fönster i minst två väderstreck och de mindre lägenheterna ligger mot gården.

Mer om projektet och lediga lägenheter hos Riksbyggen.