Just nu

Nya bostäder vid torg- och parkstråket i Selma stad

3 september, 2021
byggarbetsplats byggkran Selma stad
Kvarteren vid torg- och parkstråket växer fram.

Det pågår en febril aktivitet vid den stora byggarbetsplatsen närmast Selma Lagerlöfs Torg där hyres- och bostadsrätter byggs nu.

Inflyttning i äldreboende och hyreslägenheter närmar sig

Runt nya Backahus äldreboende pågår arbetet med att färdigställa marken och invändigt färdigställs ytskikten och inredningen. I huset bredvid görs anpassningar i verksamhetslokalerna på entréplan och i hyreslägenheterna kaklas badrum, läggs parkett och målas det.

”Det mest spännande är att vi nu är i full gång med förberedelser för att kunna välkomna Familjebostäders första hyresgäster i december,” säger Marie Dellve, projektchef på Framtiden Byggutveckling.

I det runda huset (E1) arbetar man med att mura fasaden och färdigställa taket för inflyttning i februari.

Byggarbetsplats byggkran Selma stad
Inflyttning sker i februari 2022 i det runda huset.

”De som flyttar in kommer att möta ett nytt Selma Torg och Selma Park där omsorg om människorna är i centrum. Bostadshus med varierande tegelfasader, sedumtak, solceller där hållbarhet är i fokus och kvartersgårdar som erbjuder olika karaktär och med plats för alla de som bor här,” fortsätter Marie Dellve.

I kvarteret närmast Backadalen är pålningen klar och förberedelser görs för att gjuta platta till husen E2, E3 och E4. I hus C1 vid parkstråket fortsätter arbeten med stomresning. I det som byggs just nu blir det Familjebostäders hyreslägenheter i kvarteren B, hus C1 och E. Det förbereds också för rivning av det kvarvarande handelshuset med äldreboende för att kunna bygga ytterligare hyreslägenheter i kvarter O och P.

Säljstarten för Egnahemsbolagets bostadsrätter är igång

Egnahemsbolaget bygger bostadsrätter i hus C2 och C3 nära Selma Lagerlöfs Parkstråk. I hus C2 utförs bland annat arbeten med stommen på plan 4-6 och installationsarbeten i källaren.

”Nu byggs innerväggar i vårt punkthus (C3) vilket gör att man får en bättre känsla för hur lägenheterna kommer att se ut. På utsidan av huset muras tegelpelare mellan våningsplanen och även det bidrar till ett steg närmare färdigt utseende,” berättar Maria Maxén, projektledare på Egnahemsbolaget.

Säljstarten för bostadsrätterna i BRF Selma Park startade den 25 augusti.

”Bostadsrättsköparna som flyttar in här kommer uppleva en ljus, välplanerad lägenhet med en härlig utsikt från många av lägenheterna. De kommer uppleva en stadsdel fylld av liv där det mesta finns att tillgå för att ha ett gott vardagsliv,” fortsätter Maria Maxén.

Översiktlig karta Selma Lagerlöfs Torg
Översiktsbild av kvarteren.