Just nu

Nu byggs hyresrätter med innergård och utsikt i kvarter 9

11 oktober, 2021
Illustration kvarter 9 hus väg himmel
Bild: TMRW/QPG

Omvandlingen i Selma stad fortsätter med ännu fler bostäder längs Litteraturgatan. Nu är bygget av kvarter 9 med hyresrätter och p-däck igång. Det blir 42 ljusa lägenheter med härlig innergård att umgås på.

I kvarter 9 mellan Markurellgatan och Litteraturgatan byggs parkeringsdäck med 42 hyresrätter ovanpå. Lägenheterna kommer vara genomgående med ljusinsläpp från två håll och ha en härlig innergård med plats att umgås på. Inflyttning planeras till sommaren 2023 och intresserade söker lägenheterna via Boplats.

Med hjälp av entreprenören Tuve Bygg bygger Framtiden Byggutveckling för Poseidon. Garaget och parkeringsplatserna som låg på platsen har tömts, rivits och markarbeten har gjorts för den pålning som pågår nu. Pålningen pågår i ca 4 veckor klockan 7-17 under vardagar.

Just nu pågår byggnation i tre av de totalt 11 kvarteren som ska byggas längs Litteraturgatan. I kvarter 5 och 9 byggs två p-däck med totalt 62 hyresrätter ovanpå som kommer hyras ut via Boplats och ägas och förvaltas av Poseidon. Hyresrätterna ligger ovanpå p-däcken med fin utsikt och härliga innergårdar att umgås på. I kvarter 11 närmast Selma Lagerlöfs Torg byggs 60 bostadsrätter med gårdskänsla av Egnahemsbolaget. Det blir 1-4 rum och kök med uteplatser eller balkonger och inflyttning är planerad 2023.

översiktsbild kvarter 1-11 Litteraturgatan Selma stad
Översiktsbild kvarter 1-11 längs Litteraturgatan