Just nu

Första hyreslägenheterna inflyttade vid torget

17 december, 2021
De första har flyttat in i hyreslägenheterna närmast torget.

Nu i december har Familjebostäders första nya hus vid torget fyllts med hyresgäster i de 27 hyreslägenheterna (B2). Alla bostäderna i fyravåningshuset i tegel har uteplats eller balkong. Här finns cykelparkering på gården och lekplats för barnen. Innergården blir grönskande med platser för att umgås och på hustaket finns solceller. I bottenvåningen är fyra nya verksamhetslokaler färdiga. Totalt byggs 238 hyresrätter för Familjebostäder i Selma stad och nästa inflyttning blir i det runda huset i mitten av februari.

Vi har många hyresgäster som bor och trivs i området och vi ser fram emot att välkomna fler. Här finns det mesta för ett gott vardagsliv som mataffär, fiskhandel, butiker, skola, bibliotek och fina lekplatser för små och stora barn, säger Magnus Möller, områdeschef på Familjebostäder.

I huset bredvid, nya Backahus Äldreboende, började hyresgästerna att flytta in från och med den 6 december.

I övriga hus bredvid pågår byggnation i olika skeden med bland annat stomresning, murning av fasad, gjutning av platta och invändigt arbete med parkett, målning, kakel, klinker och installationer. Nästa inflyttning är planerad till mitten av februari i det runda huset (E1), som ligger längs torgstråket bredvid handelshuset.

Om du är intresserad av kommande hyreslägenheter, håll utkik på Boplats och Familjebostäders hemsidor.

Inför byggnation av kvarteren O och P pågår förberedande arbete i handelshuset som ska rivas.

Byggnadsarbeten kommer att utföras under vardagar i vecka 52 och vecka 1 2022.

En titt in på gården för äldreboendet och hyreslägenheterna.
Översiktlig karta Selma Lagerlöfs Torg
Översiktskarta över kvarteren mellan torget och parkstråket.