Just nu

Taket på plats för hyreslägenheter med radhuskänsla

20 december, 2021
Kvarter 5 med p-däck och 20 hyreslägenheter.

I kvarter 5 byggs 20 hyreslägenheter med fin utsikt och innergård och radhuskänsla på taket. Inflyttning är planerad till sommaren 2022. Nu pågår arbete med plåt- och skivfasaden och tätskiktet i parkeringshuset. Inne i lägenheterna som nu är på plats sedan ett tag tillbaka pågår gipsarbete. Här är de också färdiga med ytterväggar, bjälklag och tak, som har lagts. Nu väntar gipsning, färdigställande av fasader och tak, att bygga innergården och sedan montage av räcken.

I kvarter 9 byggs 42 ljusa hyreslägenheter och innergård med plats att umgås. Inflyttning är planerad till sommaren 2023. Nu har en bottenplatta gjutits och tack vare den senaste tidens milda väder har det kunnat göras på ett bra sätt. Snö på en byggarbetsplats innebär onödigt arbete med presenningar för att hålla rent. Nu färdigställs bottenplattan fram till slutet av januari och därefter kommer stommen till parkeringshuset resas fram till början av april. När det är klart ska bostadsdelen komma på plats med taket på innan semestern nästa år. Sedan väntar arbete med fasaden och inomhusarbeten för att färdigställa bostäderna.

Om du är intresserad av hyreslägenheterna, håll utkik på Boplats och Poseidons hemsidor.

översiktsbild kvarter 1-11 Litteraturgatan Selma stad
Översiktsbild kvarter 1-11 längs Litteraturgatan i Selma stad.