Just nu

Nu gör vi plats för över 110 bostäder till

20 januari, 2022
Över 110 nya bostäder kommer byggas där handelshuset står.

Nu görs det plats för att bygga ytterligare två kvarter, O och P, med över 110 bostäder. Fram tills nu har förberedelserna bestått av att tomställa, sanera och genomföra lättrivning i delar av handelshuset.

Förberedande lättrivning av handelshuset.

I februari flyttar den sista hyresgästen sin verksamhet till ny lokal i det runda huset. Då inleds den slutliga rivningen av handelshuset (Backa 75:19), som tidigare innehöll butiker och äldreboende, och den pågår till april. Därefter påbörjas pålningen för Familjebostäders nya kvarter och den fortsätter fram till juni.

”Nu bygger vi de två sista kvarteren för Familjebostäder i den första etappen av Selma stad med ytterligare över 110 bostäder,” berättar Marie Dellve, projektchef på Framtiden Byggutveckling.

I kvarteren bredvid färdigställs samtidigt den sista verksamhetslokalen i hus B2. I det runda huset (hus E1) förbereds för inflyttning av Familjebostäders hyresgäster i mitten av februari. I husen bredvid där det byggs både hyresrätter(C1,E2-4) och bostadsrätter(C2-3) pågår stomresning, takarbeten, installationsarbeten, montage av balkongräcken, olika interiörarbeten och mycket mer i olika skeden.

Översiktlig karta Selma Lagerlöfs Torg
Översiktlig karta av kvarteren B, C, E, O och P.