Just nu

Backadagen är tillbaka den 14 maj!

10 maj, 2022

Backadagen är äntligen tillbaka efter ett pars års uppehåll. Klockan 11-14 blir det en hel del aktiviteter på torget. För barnen blir det hållbart insektspyssel, torgorientering, minglande maskot och såpbubbelstation. Fiskhuset och Franska Skafferiet har aktiviteter med mat och dryck från sina lokaler. Ett 20-tal föreningar och organisationer deltar med allt ifrån hantverk, lotteri, fröodling och cykelinformation. I Selma Lagerlöfs Center arrangeras guidning och rundvandring i huset för besökarna. I ljusgården vid modellen över Selma stad finns representanter från Selma stad som informerar om de olika projekten. 

På scenen som kommer placeras på torget blir det musikunderhållning med Vier Brillen, Hisingens nationalorkester som bjuder på glada, svängiga, roliga, spektakulära, egenskrivna och underfundiga låtar. Kanske till och med några saxofonsolon eller dåliga vitsar. Det blir även hiphop på scenen med artisten Mollgan, som bjuder på färgstark hiphop med mycket hjärta. Makedoniska föreningen gästar scenen med ett musik- och dansnummer. Konferencier Bengt Sanzén håller ihop hela programmet på scenen.

Familjebostäder arrangerar aktiviteter, som cykelfix med Cykelfrämjandet och workshop med Mosaikfabriken, vid Gåsagången och lekplatsen i Selma Lagerlöfs Parkstråk.

Allt som händer under Backadagen den 14 maj.