Just nu

Nu byggs det bredvid Krumelurberget

6 juli, 2022
Carolina Camacho på Framtiden Byggutveckling arbetar med kvarter 4 längs Litteraturgatan.

Vi ställde några frågor till Carolina Camacho på Framtiden Byggutveckling, som bygger för Poseidon längs Litteraturgatan. Hon är en av dem som projektleder kvarter 4, där arbetet nu har dragits igång av Brixly.

Vad händer i kvarter 4 nu?
Just nu pågår förberedande markarbeten, schaktning och miljösanering på ytorna som ska bli kvarter 4.

Vad ska byggas i kvarter 4?
I kvarter 4 byggs ett lamellhus med 62 nya hyreslägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök. Det blir två lokaler i den uppglasade bottenvåningen där en av lokalerna planeras att bli ett café och den andra en närköpsbutik. Det anläggs också en ny mindre torgplats med markparkeringar.

När beräknas allt vara färdigt?
Byggnationen av förskolan och torgplatsen beräknas vara klar vid årsskiftet 2023/2024 och bostäderna i maj 2024.

Något särskilt du vill lyfta?
Det som blir något av en bonus är den nya trappan som byggs så att man kan ta sig upp på Krumelurberget och ta del av den vackra naturmarken.

Kvarter 4 blir det fjärde kvarteret som byggstartas längs Litteraturgatan där cirka 750 nya bostäder kommer byggas, både bostadsrätter och hyresrätter. Är du intresserad av att hyra lägenheter? Håll utkik på Boplats.

Just nu bygger Framtiden Byggutveckling kvarter 4 och 9 för Poseidon.

Inflyttning i kvarter 5
Den 1 juli flyttade nya hyresgäster in i 20 hyreslägenheter i kvarter 5, det första färdigställda kvarteret längs Litteraturgatan. Lägenheterna har byggts i 1-2 plan uppepå fem parkeringsdäck, vilket bidrar till att de får en insynsskyddad innergård och fin utsikt.

Fin utsikt i kvarter 5.