Just nu

Uthyrningsstart längs Litteraturgatan

28 oktober, 2022
Illustration kvarter 9 hus väg himmel
Kvarter 9 längs Litteraturgatan med inflyttning i 42 lägenheter under april/maj 2023.

Nu har uthyrningen av kvarter 9 vid Litteraturgatan startat. Här söker 42 nybyggda lägenheter med härlig utsikt, radhuskänsla och privat innergård nu sina hyresgäster.

De kala parkeringsytorna längs Litteraturgatan förvandlas successivt till en levande och grön kvartersstad. Nu är det dags att hitta hyresgäster till det andra kvarteret längs gatan. Huset, vars fasad skimrar i brons och utgör en pendang till tvillingkvarteret som stod klart i somras, innehåller tre våningsplan med parkeringar. De tre översta planen rymmer 42 trivsamma lägenheter, som vetter mot en privat innergård på taket med plats för lek och umgänge.

Några av lägenheterna har ingångar direkt från innergården, vilket skapar en radhusliknande känsla på taket. Lägenheterna på de två övre planen har ingångar från loftgångarna.

Lätt att leva klimatsmart

På taken på det nya huset finns solpaneler och det finns goda förutsättningar för kommande hyresgäster att resa hållbart i framtiden. Det finns gott om väderskyddad parkering för cykeln, ett extra stort cykelrum och en cykelpump att dela med grannen. Alla som flyttar in får dessutom 90 dagars gratis resande med Västtrafik och en present på temat hållbart resande. När fler kvarter längs Litteraturgatan växer fram planeras för fler tjänster som bil- och cykelpooler.

Om kvarter 9, Litteraturgatan
42 lägenheter på 1-4 rum och kök.
Uthyrningen av 21 lägenheter via Boplats är igång. Kommande 21 lägenheter läggs ut på Framtidenkoncernens gemensamma omflyttningsplats under november.
Inflyttning är planerad till april/maj 2023.
Huset byggs av Framtiden Byggutveckling och förvaltas av Poseidon.
Arkitekt: QPG Arkitektur

Läs gärna mer om Litteraturgatan här: https://nyabostader.poseidon.goteborg.se/litteraturgatan/

Sök lägenheter via Boplats

Innergården i kvarter 9 vetter mot väster.