Just nu

Uthyrning pågår i kvarter 4 vid Litteraturgatan

6 november, 2023

Längs Litteraturgatan i Backa växer nu en helt ny kvartersstad fram på de tidigare kala parkeringsytorna. Poseidon har startat uthyrningen av kvarter 4 som rymmer 62 nybyggda lägenheter, torgyta och en förskola.

I kvarter 4, som kvarteret kallas, bor du bokstavligen med naturen inpå knuten. Lummiga Krumelurberget bildar en grön fond utanför fönstren mot baksidan. Härifrån leder en trappa upp till en avskild platå med sittplatser och en lekyta för de mindre barnen. Framför huset byggs ett mindre torg och här görs plats för verksamhetslokaler som bidrar till liv och rörelse kring platsen. Ett stenkast från det nya huset finns Värdens Park, Poseidons egna botaniska oas med tusentals perenna växter från hela världen.

Invändigt är lägenheterna ljusa med öppen planlösning. Alla lägenheter har balkong och helkaklade badrum med egen tvättutrustning i lägenheten.

Med klimatet i fokus
I Backa är det enkelt att resa hållbart. In till centrum tar det 20 minuter med cykeln och vill du hellre hoppa på bussen stannar den utanför huset. En kilometer bort ligger Selma Lagerlöfs Torg med flertalet butiker, restauranger, kafé och service.

För att du som flyttar in ska ha möjlighet att leva och resa hållbart finns det gott om väderskyddade cykelparkeringar – både inomhus och utomhus. Alla som flyttar in i kvarteret får dessutom 90 dagars gratis resande med kollektivtrafiken och en present på temat hållbart resande.

Taken på det nya huset täcks av solceller och på den lägre byggnadsdelen planteras dekorativa sedumväxter.

Inflyttning sommaren 2024
Det nya kvarteret är klart för inflyttning sommaren 2024. Lägenheterna hyrs ut via Framtidenkoncernens gemensamma omflyttningsplats och via Boplats. (Länk till Boplats hemsida)

Läs mer om kvarteret på Litteraturgatan – Bostads AB Poseidon (goteborg.se) (Länk till Poseidons hemsida)

översiktsbild kvarter 1-11 Litteraturgatan Selma stad

Översiktsbild av Litteraturgatans kvarter.