Just nu

Hyresrätter och äldreboende vid torget i Selma stad

2020-06-24

På den stora byggarbetsplatsen vid torget pågår arbetet för fullt. Vi ställde några frågor till Tommy Godborg, platschef på Serneke, som bygger hyresrätter för Framtiden Byggutveckling. Hyresrätterna kommer sedan att ägas och förvaltas av Familjebostäder.

Vad händer just nu på byggarbetsplatsen?
Byggnationen av flera hus är igång just nu och hus B1 ligger först. Nu görs betongarbeten för plattan på marken där hus B1 med det nya äldreboendet byggs. Bredvid pågår schaktning för källaren i hus B2 som kommer bli hyresrätter. Och i hus E1 som ska bli det runda huset med hyresrätter pågår pålning nu.


Har allt gått som planerat sedan det första pålslaget?
Ja, det har flutit på. En utmaning innan pålningsstart var den leriga marken, som vi löste på ett bra sätt med fyllningsmassor och stockmattor. Stockmattor är långa stockar som är sammansatta i ca 1 meters bredd som man kan köra på.


Kommer byggarbetsplatsen vara igång hela sommaren?
Nej, den är stängd under veckorna 28-31.


Vad blir nästa steg?
Efter semestern startar stomarbetet i hus B1 och betongarbeten i källaren av hus B2.


Vad har varit roligast hittills?
Det är att ha ett sådant här trevligt projekt ihop med en bra beställare. Jag har byggt många bostadshus under min tid som platschef och känner att det är det som jag gillar mest. Så det känns som jag är på rätt plats.