Just nu

Det händer mycket på insidan vid Litteraturgatan

2019-01-18

Det har hänt en hel del i Selma stad under det senaste året. Vid sidan av Litteraturgatan ser vi stadsdelshuset och handelshuset växa fram och för att stilla nyfikenheten på vad som händer på insidan pratade vi med Mats Niklasson, projektledare för GöteborgsLokalers byggprojekt i Selma stad.

 

Mats berättade att i princip pågår samtliga invändiga arbeten med stort fokus på alla installationer i stadsdelshuset nu. Nästan alla gipsväggar för rumsbildning är klart och övriga pågående arbeten är el, rör, ventilation, sprinkler, målning och spackling av golv.

 

I handelshuset bredvid är de invändiga väggarna och glaspartierna klara i Hemköps blivande livsmedelsaffär, målning och installationer pågår med rör, el och ventilation. I parkeringshuset ovanpå är tätskiktet nästan klart och fasadarbetet med den perforerade plåten startar inom några veckor. I höghuset för vård och kontor som vetter mot Litteraturgatan är stommen klar och arbetet med taktäckning och utfackningsväggar pågår. Montage av fönster är precis påbörjat och murning börjar inom de närmaste två veckorna.

 

”Arbetet rullar på fint och vi ligger bra till i vår tidplan. När jag går inne i stadsdelshuset med bygghjälmen på och ser den öppna delen i mitten av huset, så är det inte svårt att föreställa sig hur det kan se ut när huset fylls av liv, avslutar Mats Niklasson.”

 

Se filmen på stadsdelshuset och handelshuset.