Just nu

Fem frågor om nya stadsdelshuset Selma Lagerlöf center

2019-07-05

Vi ställde fem frågor till Marielle Hanek och Marie Vesterlund från SDF Norra Hisingen, som berättade om innehåll och verksamhet på Selma stads frukostmöte den 27 juni.

Vad kommer det att finnas för verksamheter i stadsdelshuset Selma Lagerlöf center?
Det kommer att finnas bibliotek, kulturskola, föreningsverksamhet, stadsdelskontor, restaurang och vara en mötesplats för alla åldrar. Här kommer också finnas samhällsvägledning där man bland annat får information om byggnationen av Selma stad. Man kommer också att kunna söka föreningsbidrag, gå på kurser och föreläsningar, hyra lokaler och vara en medskapande part när det gäller programinnehåll och att skapa evenemang.

Hur kommer stadsdelshuset att vara öppet?
Det kommer att vara öppet måndagar till fredagar med bemanning i receptionen. I övrigt kommer man att kunna nyttja biblioteket, föreningslokaler och besöka restaurangen under helgen också.

Hur har ni tänkt runt innehållet i stadsdelshuset?
Visionen för huset är:

Stadsdelshuset med rum för kultur är en välkomnande mötesplats där alla kan känna sig hemma, från tidig morgon till sen kväll. Huset blir ett hjärta för stadsdelens förenings- och kulturliv och en plats där människor har möjlighet att utvecklas. Programmet är ett oskrivet blad – vi skapar innehållet tillsammans!

Är det något ni tycker är lite extra värt att nämna?
Vi tycker att det är roligt att över 80% av möbler och inredningen kommer vara av återvunnet material. Vi har jobbat en hel del med hållbarhet och huset i sig är miljöcertifiering med klassificering silver. Nu är det snart dags för invigning av huset den 27 september.

Ser ni fram emot det och vad händer då?
Det ska bli fantastiskt roligt! Vi flyttar in redan i juli men behöver lite tid för att komma i ordning. Invigningen kommer pågå i en vecka med olika aktiviteter som vi håller på att förbereda nu. Mer information om det kommer!  Boka in den 27 september för invigning!