Just nu

Fritt wifi på Selma Lagerlöfs Torg

2016-04-29

Selma Lagerlöfs torg är en av de första ut bland de tio platser där göteborgarna kommer att kunna koppla upp sig gratis med wifi. De fria surfzonerna är ett försök som pågår från den 30 april till 30 september.

– Det ska vara lätt för alla att komma åt nätet. Det är en viktig demokratisk aspekt, säger Ronald Caous, projektledare för e-samhället på Göteborgs Stad.

De fria surfzonerna heter Gothenburg Free Wifi och kommer att finnas på tio platser i centrum och på Hisingen. Selma Lagerlöfs torg och Korsvägen är först ut, sen följer resterande åtta inom några veckor. Man behöver inte registrera sig utan det räcker att kryssa i en ruta första gången man kopplar upp sig.

Försöket med fritt wifi är ett led i Göteborgs Stads digitala satsning för att stärka demokratin och öka delaktigheten. Målet är att alla göteborgarna på ett enklare sätt ska få tillgång till internet och till stadens tjänster. Fritt wifi underlättar också för stadens turister.

Efter den 30 september kommer surfzonerna att vara fortsatt öppna medan försöket utvärderas. Sedan är det kommunstyrelsen som tar beslut om projektet ska fortsätta.