Just nu

Invigningsaktiviteter i Selma Lagerlöfs Parkstråk den 29-30 augusti

2019-08-14

Park- och naturförvaltningens projektledare Johan Blomqvist och Petra Wernersson. Foto: Peter Svensson

Nytt stadsdelshus, handelshus och nytt torg. Det är mycket som händer i Selma stad nu. I mars stod dessutom de två första delarna av Selma Lagerlöfs parkstråk klara. Entrédelen med plats för lek och aktiviteter för de lite äldre barnen och plazadelen med ny scen, vattenspel, trädäck och picknickbord.

Dessutom har nya buskar och blommor planterats i parkstråket för att tillföra mer grönska till området. Hur parkstråket växer fram och vad som återstår att bygga berättar park- och naturförvaltningens projektledare Petra Wernersson och Johan Blomqvist den 29 och den 30 augusti kl. 14.00. Då finns de på plats i plazadelen av parkstråket, vid statyn ”Pojken och fågeln”. Därifrån guidar de genom parkstråket.

Den 29 augusti kl. 13-16 står POP UP bygglek parkerad med sin mobila bygglekplats i plazadelen för att snickra och måla tillsammans med barn som vill prova på att använda hammare, såg och pensel. Dagen därpå, den 30 augusti kl. 13-15, kan den som vill bygga insektshotell tillsammans med park- och naturförvaltningen som står beredda på plazan med byggmaterial och bygghjälp. Genom att göra så kallade insektshotell kan du få vildbin att bosätta sig i trädgården eller på balkongen. De hjälper till med pollinering av växter så att nya frön skapas, som kan bli nya växter.


Den 30 augusti kl. 15.30 kan du också se en dansuppvisning i parkstråkets plazadel med ”Confident motions” från Artistique DANCE & Performs dansskola i Selma Stad. De bjuder på en show med olika dansstilar.

Välkommen!