Just nu

Prisutdelning för Selmas nya parkstråk

2016-06-10

Fredagen 10 juni, klockan 12.45 kommer det vinnande gestaltningsförslaget för Selma stads nya parkstråk att presenteras, vid en officiell prisutdelning på Selma Center. Vinnaren får inte bara äran utan även fortsatt uppdrag att jobba med parken.

 

Det var i vintras som park- och naturförvaltningen, i samarbete med Sveriges arkitekter, utlyste en projekttävling för det parkstråk som kommer att ligga som ett nav i det nya området som ska växa fram runt Selma Lagerlöfs torg. Hela tjugo arkitektförslag deltog i tävlingen och under våren har den intresserade kunnat se dem på Selma Center eller på Sveriges arkitekters webbplats. Samtidigt har en jury arbetat med att utse det vinnande förslaget.

Ett viktigt kriterium för juryn har varit att de önskemål och synpunkter som boende i området har framfört vid olika tillfällen ska synas i förslagen. Förslagen ska även visa på hur parken kan ge förutsättningar för möten och ett rikt vardagsliv samt bidra med något nytt och unikt till platsen.

 

“- Juryarbetet har varit givande och vi har haft många bra diskussioner. I slutändan var vi helt eniga om vilket förslag som är mest lämpat att utveckla och som därför vinner första pris”, säger Helena Bjarnegård, stadsträdgårdsmästare i Göteborg och juryordförande tävlingen.

 

Vid prisutdelningen finns juryn på plats och alla tävlande är inbjudna. Både allmänhet och press är välkomna till prisutdelningen. Den äger rum 10 juni, 12.45-13.30, på Selma Center, Selma Lagerlöfs torg 25.

Illustration: 02 Landskap

 

 

 

Mer information:

Ylva Offerman

Arkitekt på park- och naturförvaltningen och projektledare för parkstråket vid Selma Lagerlöfs torg

031-365 58 51

 

Helena Bjarnegård

Stadsträdgårdsmästare och juryordförande för arkitekttävlingen

031-365 57 08

 

www.selmastad.se   www.arkitekt.se