Just nu

Trafikarbetet på Litteraturgatan är igång

2020-11-09


Byggnationen av Litteraturgatan som utförs av trafikkontoret är igång. Omvandlingen till stadsgata startade den 2 november. Målet är att binda ihop Litteraturgatan med den redan ombyggda delen av gatan som sträcker sig mot Selma Lagerlöfs Torg. Där finns redan idag samma utformning som nu ska byggas söder ut, med kollektivtrafikkörfält i mitten, nya gång och cykelbanor samt cirkulationsplatser.


Busshållplatserna Backa Kyrkogata, Sägengatan och Björkrisvägen byggs om.

Annat arbete som pågår samtidigt är ledningsarbeten som ska säkerställa försörjningen av nya fastigheter som byggs på västra sidan av Litteraturgatan.


Hållplats flyttas tillfälligt

– När vi bygger kommer vi främst beröra området kring Backa Kyrkogata och Backadalsgatan där vi kommer arbeta under cirka ett år, säger Rune Andersson, projektledare på trafikkontoret.  


Ombyggnationen kommer att påverka framkomligheten och kollektivtrafiken. Under byggetapp 1 kommer hållplatsen Backa Kyrkogata att flyttas tillfälligt och information om detta kommer finnas genom Västtrafik och vid hållplatsen. 


Känner man sig fundersam och behöver mer information finns även material på Göteborgs Stads e-tjänst Plan- och byggprojekt. Det går också bra att kontakta projektet via trafikkontoret eller Kontaktcenter.


Här kan du läsa mer om arbetet på Backadalsgatan 2 nov-20 dec.

Här kan du läsa mer om arbetet på Litteraturgatan 2 nov 2020-30 april 2021